Atendimento: das 08:30 as 12:00 e das 14 às 17:30 (de segunda a sexta)

404 Maalesef, aradığınız sayfayı bulamıyoruz Haberler, Son Dakika Haberleri ve Güncel Haber

404 Maalesef, aradığınız sayfayı bulamıyoruz Haberler, Son Dakika Haberleri ve Güncel Haber

Yurt yerleştirmeleri üniversite kayıtlarıylaaynı anda yapılmalıdır. Talep eden her öğrenciye yurtlarda barınma imkânı teminedilmelidir. Yoksul öğrencilerin devlet yurtlarında öncelikli olarakbarınmaları sağlanmalıdır. Öğrencilere ocak ayı itibarıyla verilmeye başlananburs ve kredilerin üniversitelerin açıldığı eylül ayından itibaren verilmeyebaşlanması muhakkak sağlanmalıdır. Eylülde üniversiteye başlayan bir öğrencininocak ayına kadar dört ay boyunca kredi yahut burs beklentisiyle mağduriyetiçerisinde olduğu da ortaya çıkmaktadır. Bunun yanı sıra öğrencilere verilenburs ve kredilerin günün şartlarına uygun olarak iyileştirilmesi veihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenmesi de oldukça önemli bir husustur.Gençler için bu konuda gerekli çalışmaların yapılması önceliğimiz olmalıdır. SayınBaşkanım, değerli milletvekilleri; konuşmamın bu bölümünde iç turizm konusunadeğinmek istiyorum. 2017 yılı verilerine göre Türkiye’de seyahat ve konaklamayapan iç turist sayısı 17 milyondur. Toplam nüfusumuzla oranladığımızdavatandaşlarımızın yüzde 80’inin iç turizmden yani ülkenin sahip olduğutarihsel, kültürel değerlerden ve doğal güzelliklerden faydalanmadığıgörülmektedir.

Gençlerin iş gücüne katılımının düşüklüğü, eğitimden iş gücüpiyasasına geçişte yaşadığı sıkıntılar, işsizlik oranlarının yüksek olması vetemel becerilerindeki eksiklik sorunları önemini korumaktadır. İşsizlik sorunu,gençlerimizin önünde duran en büyük sorundur ve birçok başka soruna dakaynaklık etmektedir. Genç işsizlik oranını düşürmek Hükûmetin temelhedeflerinden biri olmalıdır. 2019Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim KesinHesap Kanunu Tasarısı’nın Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi üzerinde MilliyetçiHareket Partisi Grubu adına söz almış bulunuyorum. Eğerbir ülkenin sporunun genel başarısını ölçmek istiyorsanız… Dört senede birolimpiyatlar yapılıyor bildiğiniz gibi. Neden bu olimpiyatlarda belli oluyorülkenin spor başarısı? Çünkü her branştan sporcular gidiyor ve olimpiyatın sonunda,baktığınızda, kaç madalya almışsınız, dünyada kaçıncı sıradasınız, ona görebelli oluyor sizin başarınız. Türkiye, maalesef, dört senede bir yapılan 3olimpiyattır Türkiye tarihinin en başarısız olimpiyatlarını yaşıyor, en azmadalya aldığımız olimpiyatlarını ve bu madalyaların da bir kısmı, maalesef, 80milyonluk ülkede devşirme sporcularla alındı\. En yeni ve popüler oyunları ilk sen deneyimle. mostbet\. Türkdili araştırmalarına önem verilmeli, Türkçenin uluslararası düzeyde bilim,sanat, ticaret ve tele iletişim dili olarak kullanılabilmesi için çalışmalaryürütülmelidir. Türkiye Türkçesinin öğretimi ve Türk kültürünün tanıtımıamacıyla başta Türk cumhuriyetleri ve Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dışındaTürk kültür merkezlerinin yaygınlaştırılması ve etkin bir şekilde hizmet sunumusağlanmalıdır. Demekki Türkçe meselesi, Türkiye’nin resmî sınırlarından çok uzaklara taşan veaslında, sanıldığından çok daha önemli olan bir konudur. Türkçenin bu müstesnadurumu, memleketimizdeki dil çalışmalarında takip edilecek yolu kesin şekildeçizmektedir.

  • 3-6 Aralık 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen 4.
  • YILMAZTUNÇ (Bartın) – Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri; Genel Kurulusaygılarımla selamlıyorum.
  • Değerliarkadaşlar, yani birkaç tane 3’üncülüklerimiz dışında bugün sporda başarımızkalmamış.

Sporun yönetimi, verimliliği noktasında dasıkıntıların bulunduğunu ve bunu kabul etmek lazım geldiğini dile getiren SayınBakan, bu öz eleştiriye istinaden henüz bir adım atmış gözükmemektedir. Peki,“Avrupa’nın en genç nüfusuyuz.” diye övündüğünüz gençlerimize gerekli imkânlarıkılabiliyor musunuz, bir de bunlara bakalım. Yine, OECD’nin araştırması, 15yaşındaki gençler üzerine yapılan Yaşam Memnuniyeti Anketi, 15 yaşındakigençler… Bu sıralamada ülkemiz yine mutsuzluk 1’incisi değerli vekiller. (CHP sıralarından alkışlar) AKP dönemindedoğan ve büyüyen 15 yaşındaki gençlerimiz mutsuz. Herhâlde bunun faturasını dabize çıkarmayacaksınız diye düşünüyorum. (CHP sıralarından alkışlar) İkinize de sataşıyoruz CHP Grubuolarak. Çokdeğerli vekiller, Vakıflar Genel Müdürlüğünün görevi, ecdat yadigârı tarihselve kültürel varlıkları korumak, mimari ve tarihî değerlere sahip eski eserlerimuhafaza etmektir; böyle alengirli işlerle uğraşmak değildir. Benim seçimbölgem Muğla’da, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait camiler, hamamlar, çeşitlitaşınmaz tarlalar ve araziler bulunmaktadır.

Şimdi,bunlar varken bizi bu meseleye duyarsız kalmakla, bunu istismar etmeklesuçlamaya kimsenin hakkı da yok, haddi de yok. MUHARREMERKEK (Çanakkale) – Müfettişi, savcısı, siyasetçisi sorumlu mu, onun cevabınıver. AHMETARSLAN (Devamla) – Dolayısıyla müfettişler incelemesini yapacak, Bakanlıkincelemesini yapacak, savcılar incelemesini yapacak ve her kim ki suçluysagereği yapılacaktır, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. ÖMERFETHİ GÜRER (Niğde) – Bırak onları bırak, ölenlere gel! Sinyalizasyon olmayan yola,tren yoluna izin veriyorsunuz\. Poker ve blackjack masalarında şansını denemekten çekinme. bettilt\. MUHAMMETEMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) – “Yazıklar olsun.” sözünü iade ettim bak, oraya birşey söyleyin, oraya. Obakımdan, dilerim ki yöneticiler en sağlıklı, herkesin tatmin olduğu açıklamayıyapacaklardır.

Bunun içerisinde alın teri var, çiftçinin elinin nasırıvar, emeği var. TULAYHATIMOĞULLARI ORUÇ (Devamla) – Bunun için de bizler Halkların DemokratikPartisi olarak Adanalı pamuk üreticisinin, Urfalı pamuk üreticisinin,Türkiye’deki bütün pamuk üreticilerinin bu taleplerine kulak vermeliyiz ve bukonuyla ilgili Meclisi göreve davet ediyoruz. HalklarınDemokratik Partisi Grubunun İç Tüzük’ün 19’uncu maddesine göre verilmiş birönerisi vardır, okutup işleme alacağım ve oylarınıza sunacağım. İSMAİLTAMER (Kayseri) – Biraz sonra yaparsınız, biraz sonra iste. DURSUNMÜSAVAT DERVİŞOĞLU (İzmir) – Zaten çoğunluktayız muhalefet grubu olarak. Çocuklar çıraklık seviyesindeyse asgariücretin üçte 1’i oranında maaş alacak, kalfalık seviyesindeyse asgari ücretinyarısı kadar maaş alacak. İYİParti Grubunun İç Tüzük’ün 19’uncu maddesine göre verilmiş bir önerisi vardır,okutup işleme alacağım ve oylarınıza sunacağım.

Buseçkin kurumumuz bütçesi başta olmak üzere, bütün kurumlarımızın bütçeleriAllah’ın izniyle çok mübarek, çok bereketli olacaktır. Hepinize bu duygularlasaygı sunuyorum, hürmetlerimi sunuyorum. MUSTAFAYENEROĞLU (Devamla) – Değerli milletvekilleri, ihtiyaç sahibinin yanında olmak,yurt dışındaki insanımıza, kardeşlerimize, akrabalarımıza, dostlarımıza sahipçıkmak ve gönül elçisi yetiştirmek zordur. TİKA ve YTB bu zoru nispeten kısıtlıimkânlarla başaran iki güzide kurumumuzdur. Vebu duayla, Vakıflar Genel Müdürlüğünde çalışan bütün mesai arkadaşlarıma, baştaGenel Müdür ve bütün mühendis ve işçiler olmak üzere, hepsine şükranlarımıifade ediyorum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *