Atendimento: das 08:30 as 12:00 e das 14 às 17:30 (de segunda a sexta)

Lisans sorgulama ile futbolcu ve sporcu bilgileri öğrenme: TFF lisans bilgi sistemi sorgulama detayları Yaşam Haberleri

Lisans sorgulama ile futbolcu ve sporcu bilgileri öğrenme: TFF lisans bilgi sistemi sorgulama detayları Yaşam Haberleri

Futbola başka bir kulüpte başlasa bile profesyonel olmadan ve 17 yaş altında şu anda oynadığı kulübe gelip altyapı takımlarında forma giyen oyuncuları da “altyapıdan yetişenler” kategorisinde değerlendirdik. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de hem spora hem de sporcuya değer verilmekte ve bu konuda yatırımlar yapılmaktadır. Futbola ya da her türlü spora yönelik etkinlikler, turnuvalar ya da şampiyonalar TFF üyesi olan ve lisansı bulunan sporcular arasında gerçekleştirilir. Her Türk sporcunun çeşitli etkinliklere, turnuvalara ya da yarışlara katılabilmesi için lisansa sahip olması gerekir. Verilen lisans TFF tarafından kayıt altına alınır ve tüm sporcuların kayıtları TFF üzerinden takip edilir. Çaykur Rizespor’da Ozan Papaker, Gençlerbirliği’nde Atabey Çiçek ve Eskişehirspor’da Hasan Hüseyin Acar ise 17 maç boyunca 20 dakikanın altında aldıkları sürelerle dikkat çekiyor. Ne yazık ki kulüplerin altyapıdan yetiştirdiği oyuncular konusundaki tek problem sayının azlığı değil. Sözü edilen 30 oyuncunun ilk yarıdaki 17 maçın tümünde oynadığı düşünüldüğüne almaları gereken toplam süre 45 bin 900 dakika. Ancak 30 oyuncu ilk yarıda sadece 17 bin 867 dakika sahada kalabilmiş. Bir sporcunun lisans alabilmesi için bazı şartları yerine getirmesi gerekir. Spor yapmak ya da yarışmalara katılmak için hiçbir sağlık engeli olmaması gerekir. Ayrıca bağlı bulunduğu federasyon tarafından onay verilerek her türlü spora ya da yarışmaya dâhil olmasına dair hiçbir engelinin olmadığına dair resmi belge alması şartı bulunur.

  • Yapılan sorgulamalar sonucunda federasyonda resmi olarak kayıtlı bulunan sporculara ait tüm bilgilere ulaşabilmek mümkündür.
  • Futbola ya da her türlü spora yönelik etkinlikler, turnuvalar ya da şampiyonalar TFF üyesi olan ve lisansı bulunan sporcular arasında gerçekleştirilir.
  • Spor Toto Süper Lig’de yer alan 18 kulübün altyapılarından yetiştirdiği oyuncuların sayısı sadece 30.

Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış olan politika beyanı programa bağlılığımızı teyit etmekte olup, bu önemli konuda kulüplerle olan ilişkilerimizde yol gösterici olarak kullanılacaktır. Kulüp adı, Faal durumu, Statü Kodu bilgilerini girerek bu alandan sorgulama yapmanız mümkündür. Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Sayın Derya Yılmaz Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik işleriyle ilgili her konuda doğrudan sorumlu olup, Kulüp Lisans Kurulu’na bağlı olarak çalışacaktır. Semih Kaya (1165), Sabri Sarıoğlu (850), Emre Çolak (325), Aydın Yılmaz (141).

Lisans numarasına göre lisans sorgulama işlemi için de yine e-Devlet sistemi üzerinden işlem yapmak mümkün olur. Türkiye Futbol Federasyonu, 1923’ten bu yana çeşitli isimlerle varlığını sürdürmeyi başarmış olan resmi bir kurumdur. Tüm sporcuların ve futbolcuların kayıtları TFF bünyesinde kayıtlı tutulur. Sporcuların lisans numaraları bulunur ve kulübe ya da isme göre sorgulama yaparak lisans numarasından kişi bilgilerine veya kişi bilgilerinden lisans numarasına ulaşabilmek mümkün olur. Lisans sorgulaması çeşitli yöntemler kullanılarak gerçekleştirilebilir. Bu arada “altyapıdan yetişen oyuncu” kavramına da bir açıklık getirmemiz gerekiyor. Futbola direkt sözü edilen kulübün altyapısında başlayan oyuncuların sayısı o kadar düşük ki, bu araştırmada farklı bir kriter kullanmak zorunda kaldık.

Bu kulüpler Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, Gaziantepspor ve SB Elazığspor. Türkiye’den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz. Sistemin etkin bir şekilde işleyebilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüpler uyum içinde çalışmalıdır. Kulüplerin gereksinim duydukları bilgilerin mevcudiyetini sağlamak bizim başlıca hedeflerimizdendir. Bu sayfa üzerinden sadece Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) Yönetim Kurulu tarafından belirlenmiş ve de TYF web sayfasında mevzuat bölümünde yayınlanmış karar uyarınca sporcu vize ücreti tahsil edilmektedir. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) lisans bilgilerini e-Devlet üzerinden kullanıma sunmuştur. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen bu hizmete istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Sistem ile ilgili tüm talimat, dokümantasyon ve ilgili haberler TFF resmi web sitesinde () Kulüp Lisans Sistemi bölümünde yayınlanmaktadır.

Federasyona bağlı olan sporcuların kulübe göre lisans sorgulama işlemi de e-Devlet üzerinden görüntülenebilmektedir. Yapılan sorgulamalar sonucunda federasyonda resmi olarak kayıtlı bulunan sporculara ait tüm bilgilere ulaşabilmek mümkündür. 1997 doğumlu Enes Ünal ise 2006’da filiz lisansı çıkartıldığından itibaren Bursaspor’un oyuncusu. Eski futbolculardan Mesut Ünal’ın oğlu olan ve A takımda ilk maçına bu sezon çıkan Enes, o karşılaşmada ilk golünü de Galatasaray’a attı. Spor Toto Süper Lig tarihinde gol atan en genç oyuncu unvanını eline geçiren Enes Ünal, bu sezon 7 maçta 146 dakika sahada kaldı\. Kayıt bonusunu kap, ücretsiz oyunun keyfini sür. bahsegel giriş\. Bu defa Spor Toto Süper Lig’de ilk yarı itibarıyla forma şansı bulan oyuncuların ne kadarının oynadıkları kulüplerin altyapılarından yetiştiğini inceledik. 18 kulübün altyapılarından yetiştirdiği oyuncuların sayısı sadece 30. İlk yarıda ligde oynama şansı bulan oyuncu sayısının 426 olduğu göz önünde bulundurduğunda, kendi kulübünün altyapısından yetişen oyuncuların oranı yüzde 7’ye tekabül ediyor. Bursaspor’un bir başka altyapı ürünü de tıpkı Enes gibi eski bir futbolcunun oğlu. Galatasaray ve Millî Takım’ın unutulmaz oyuncularından Yusuf Altıntaş’ın 1996 doğumlu oğlu Batuhan Altıntaş, 2008’de Kocaeli Güneşspor’da futbola başladıktan sonra 2009’da 13 yaşındayken Bursaspor altyapısına geçti. A takım formasıyla ilk kez geçtiğimiz sezon tanışan santrfor Batuhan, bu sezon da 4 maçta 58 dakika oynadı. Genç oyuncu U15’ten U19’a kadar ay-yıldızlı formaya da 36 kez davet edildi.

Sitemizden yapacağınız ödemelerde, ödeme belgeniz ödemenizi takiben e-posta yolu ile tarafınıza gönderilmektedir. Ayrıca yasaya, FIFA ve UEFA’nın ilgili mevzuatlarına uygun hareket etmeyi taahhüt ederiz. Ayrıca Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Müdürlüğü, senede bir kez UEFA’nın görevlendirdiği SGS firması tarafından denetlenmektedir. Sistemin iyi bir şekilde işleyebilmesi adına kendi bünyesi içinde de bir iç denetimden geçmektedir. Yapılan bu iç denetimler, Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Sisteminin istenilen şekilde işleyebilmesi açısından çok önemlidir.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *